El nostre blog

La nostra casa rural és el lloc idoni per al teu Retir
Publicat el 9 des. 2023

Escollir casa rural per a la teva retirada

Sabem que la cerca de l’espai idoni per a organitzar el teu Retir de ioga, meditació, silenci, de cuina macrobiòtica, de fermentació, de desenvolupament personal, medicina ayurveda, com de manualitats o multidisciplinari, com a formacions o cursos temàtics en plena naturalesa, comporta el seu temps i per això us volem deixar alguna informació que us pugui ajudar a descobrir si Mas Vilar pot ser el lloc ideal per a acollir la vostra proposta personal i al vostre grup. 

Des que vam arribar a Mas Vilar, després de 13 anys gestionant una altra bonica casa, vam veure immediatament que era un lloc de pau amb moltes possibilitats a acollir retirs. Aquesta paraula engloba un ampli significat, ja que com comentem anteriorment, hi ha una gran varietat d’activitats que poden cabre en ella. 
La nostra idea sempre va ser la de rebre a persones que desitgessin gaudir d’un espai cuidat que es troba en ple Parc Natural del Montseny, on la naturalesa i el silenci els abraça perquè cadascun pugui desenvolupar la seva proposta amb respecte i cor. 

Sempre diem que sentim els retirs com una col·laboració en la qual també som feliços de formar part veient com les persones gaudeixen d’aquest entorn i que tot el que els podem oferir, aporta tranquil·litat en el seu objectiu de treball. Des de fa 3 anys ja comptem amb diverses col·laboracions i experiències amb professionals independents, empreses i associacions que han aportat molt de valor al lloc. 

Perquè la nostra casa rural de Mas Vilar és idònia per fer el teu retir

Mas Vilar compta amb 6 habitacions amb diverses distribucions, totes elles amb bany complet privat. Uns bonics espais que adaptem a les vostres necessitats perquè el vostre retir sigui el més còmode i agradable. I pet tal que no us hagueu de preocupar de res més que de dur a terme i gaudir de les vostres activitats, oferim el servei d’esmorzar, dinar i sopar. La nostra cuina pot ser omnívora, flexiteriana, vegetariana o amb algunes opcions veganes. 

Entre els nostres espais trobareu una part interior amb el menjador, on servim els àpats, la sala de treball/ioga/meditació (diáfana amb possibles adaptacions) i la sala de tallers. Sota us deixem algunes fotos en aquest mateix ordre.

L’Exterior i rodalies de la nostra casa rural Mas Vilar

A l’exterior, la piscina salina és el lloc de relax per excel·lència però també pot ser un espai terapèutic a l’estiu i a l’hivern. A l’estiu amb banys sonors o massatges aquàtics i a l’hivern amb banys d’aigua freda (cold therapy) que aporten serenitat i energia. 

Trobareu multitud d’espais enjardinats on podeu trobar el lloc idoni per a aquella activitat que teniu al cap. Les dues terrasses ofereixen també l’oportunitat de gaudir de la formació/xerrada/tallers en l’exterior còmodament amb la banda sonora més orgànica que els ocellets ens regalen.

I què dir de tots els voltants de la finca…? Tan sols amb sortir de la porta, ens trobem envoltats d’una gran varietat d’espècies espectaculars, des de les precioses alzines, castanyers, roures, cirerers salvatges, nogueres, fajos, avets, fins a sequoias que van ser plantades per l’antic propietari de la finca, que era silvicultor i plantava llavors d’arbres d’altres llocs del món als quals viatjava per a conèixer la seva adaptació (fet que actualment no es permet al Parc Natural). Per aquesta raó, actualment gaudim de passejar per boscos tan especials com els que tenim aquí.

Des de Mas Vilar podeu realitzar passejos, itineraris o us podem orientar per a trobar espais en el bosc o el riu que us funcionin pel vostre treball en grup.

Què dir-vos dels múltiples beneficis d’estar en contacte amb la natura a la vostra retirada

1. Redueix l’estrès: Passar temps en espais naturals, com a boscos, ajuda a reduir els nivells d’estrès i ansietat, aportant relax al sistema parasimpàtic. La naturalesa té un efecte calmant en el cos i la ment.
2. Millora l’estat d’ànim: Estar en contacte amb la naturalesa s’ha demostrat que augmenta els nivells de felicitat i millora l’estat d’ànim general. L’entorn natural i les activitats a l’aire lliure poden augmentar la producció de endorfinas, hormones associades a la sensació de benestar.
3. Augmenta la creativitat: Estar envoltat de paisatges naturals i allunyat del soroll i les distraccions de la vida quotidiana, pot estimular la creativitat i la capacitat de resoldre problemes.
4. Augmenta la concentració: Estudis han demostrat que passar temps a l’aire lliure en un entorn natural pot millorar la capacitat d’atenció i concentració. 
5. Millora la salut física: El contacte amb la naturalesa fomenta l’activitat física, la qual cosa té beneficis per a la salut en general. Caminar, muntar amb bicicleta o simplement passar temps a l’aire lliure ajuda a mantenir-se actiu i en forma.
6. Enforteix el sistema immunològic: Estar en contacte amb la naturalesa i exposar-se a la diversitat que conté pot enfortir el sistema immunològic 

Aquestes són només algunes de les moltes raons per les quals el contacte amb la naturalesa és beneficiós. A més, la connexió amb l’entorn natural pot fomentar un major respecte i consciència sobre la importància de protegir i conservar el medi ambient, fet en el qual ens identifiquem plenament.

Vols venir a passar uns dies?

Reserva On-line