El nostre blog

Calçotada al Montseny a la nostra casa rural
Publicat el 22 gen. 2024

Calçotada al Montseny – Temporada de Calçots

La temporada de Calçots ja comença un any més i com no podia ser d’una altra manera, a Mas Vilar, estem preparats per sucar calçots i gaudir d’un bon àpat amb producte local. Per fer “la calçotada al Montseny” què millor que comprar a Verdures Felices. Situats a Arbúcies ens ofereixen cada any uns calçots ecològics i gustosos acompanyats de la boníssima salsa que fem nosaltres, que no voldràs que s’acabi.

El xai tan tendre i les bones botifarres de les carnisseries de les nostres rodalies amb un bon allioli, no te les pots perdre.

Per qui prefereixi una opció vegana, no patiu… què tal una botifarra de seitan artesà i hamburguesa vegana del nostre comerç local?

Bé, després de fer-vos la boca aigua us expliquem les propostes pels propers caps de setmana de Febrer i Març a Mas Vilar.

Pack Calçotada Pitet

2 nits amb esmorzar + calçotada: 148€/adult

Pack  Calçot

1 nit amb pensió completa + calçotada: 135€/adult

Pack Salvitxada ( nom de la salsa de calçots)

 1 nit amb mitja pensió + calçotada: 115€

 

Habitualment “les calçotades al montseny” les fem els diumenges. Sempre es poden afegir àpats extra. Consulteu-nos.

Tots els preus inclouen IVA. No inclou la taxa turística 0,66€/persona i nit

Menú calçotada al Montseny

Primer plat

Calçots eco amb salsa casolana

Segon plat

Xai i buti amb allioli

Mongetes seques saltades amb herbetes.

I per pair …

Taronja amb sucre morè i canyella

Postres

Crema catalana casolana

Inclou vi, aigua i pa i 2 talls de xai (cuixa i costella) + botifarra de pagès i negra.

Si es vol talls extres, cap problema, el suplement és de 3€/dues unitats

Consultar participació mínima o per a empreses. Opció menú infantil per a petits.

Pots saber més de la nostra cuida a “La nostra cuina“

Vine a Gaudir de les millors calçotades del Montseny a la casa rural de Mas Vilar. Us hi esperem!

Calçotada en el Montseny - casa rural Mas Vilar

Historia: Tradició de la calçotada

La calçotada és una tradició culinària típica de la regió de Catalunya. Es celebra principalment durant els mesos d’hivern, generalment de gener a març, i és una festa popular on es rosteixen i consumeixen calçots, que són un tipus de ceba tendra i dolça.

La calçotada és més que un simple menjar; és un esdeveniment social que sol dur-se a terme a l’aire lliure, al camp o en instal·lacions especialment habilitades. Aquí hi ha algunes característiques clau de la tradició de la calçotada:

Calçots: Els calçots són un tipus de ceba tendra, similar als porros, però més llargs i prims. Es cultiven de manera especial per a aquest esdeveniment. Abans de rostir-los, s’emboliquen en paper de diari per protegir-los i rostir-los adequadament.

Rostit: Els calçots es rosteixen a la graella o directament a les brases fins que la capa exterior es carbonitza. Després es pelen per revelar la carn tendra a l’interior.

La salsa salvitxada: és una preparació tradicional de la cuina catalana, específicament associada a la regió de Catalunya a Espanya. Utilitzada comunament com a acompanyament en plats com la calçotada, aquesta salsa s’elabora amb ingredients característics, entre els quals hi ha tomàquets secs, alls, ametlles, avellanes, oli d’oliva, vinagre i pebrot vermell sec (nyora).

Dinar comunitari: La calçotada és una celebració comunitària on la gent es reuneix per gaudir del menjar junts. Sovint s’organitza en grups grans i el menjar se serveix a llargues taules on els participants se sentin a compartir el festí.

Ambient festiu: La calçotada no només es tracta de menjar calçots; també és una celebració festiva que pot incloure música, balls i altres activitats. És una oportunitat per socialitzar i gaudir de l´ambient relaxat i amigable.

La calçotada és una tradició arrelada a la cultura catalana i s’ha estès a altres llocs d’Espanya i al món on hi ha comunitats catalanes. És una experiència única que combina el menjar deliciós amb la camaraderia i la diversió.

 

 

Vols venir a passar uns dies?

Reserva On-line